Последните данни за разпространението на коронавируса. Руският посланик в България Елена

...
Последните данни за разпространението на коронавируса. Руският посланик в България Елена
Коментари Харесай

ОБЗОР: Почина Кралят на футбола Пеле, увеличават минималната работна заплата

Последните данни за разпространяването на ковид. 

Руският дипломат в България Елена Митрофанова беше привикана отосно издиравнето на бъларския публицист Христо Грозев. 

Трима души са починали, а 17 са ранени при 14 тежки произшествия през миналото денонощие в страната, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. В София са станали 11 леки катастрофи и два тежки пътни случая, при които са ранени трима души.

Газова бутилка е избухнала в къща в пловдивско село, а млада жена е потърпевша. Инцидентът е станал в Ясно поле през вчерашния ден, като сигналът е подаден в 12:53 часа.

Започва изтеглянето на цистерните с амоняк покрай Пирот. Това оповестяват сръбски медии, като цитират Щаба за изключителни обстановки. В града към момента е в действие бедствено състояние до извозването на цистерните.  Изваждането на цистерните стартира през днешния ден и ще продължи минимум пет-десет дни, оповестиха от Щаба за изключителни обстановки. В същото време стана още един случай с трен, откакто комбинация с фосфорна киселина дерайлира още веднъж в Сърбия.

51-годишен мъж е умрял при пожар в село Ябланово, оповестиха от полицията. Мъжът е обитавал железна колиба, пригодена за живеене, и се е отоплявал с печка на твърдо гориво. Мъж на 68 година почина при пожар в дома си в димитровградското село Великан. Сигналът за пламъци в къща в селото е подаден тази нощ в 0:20 часа. На незабавния телефон е позвънила 40-годишна жена, която съобщила, че гори къщата на татко й.

Григор Димитров позволи поврат за 6:4, 2:6, 7:6 (4) против Стефанос Циципас в " Юнайтед къп ". Това беше втора загуба за българските тенисисти против Гърция в новосъздадения шампионат, откакто по-рано Изабелла Шиникова отстъпи с 6:3, 4:6, 1:6 пред Деспина Папамихаил.

Мъжът, арестуван за жестокото ликвидиране на 4-годишно дете в Хасково, е бил дрогиран и пийнал, оповестиха от полицията в града. От осъществените му проби е установена приложимост на амфетамин и метаамфетамин и 0,95 промила алкохол. 

Стрелецът от Асеновград се изправи пред съда в Пловдив, с цел да изиска по-леке мярка за неотклонение с претекст, че револвера не е негов и не е стрелял в деня на абсурда. Апелативен съд – Пловдив обче, удостовери определение на Пловдивския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо него. При случая пострада различен мъж и полицайка.

Агресивен водач  е арестуван за безчинство  в Пазарджик. През нощта на вторник против сряда автопатрул при полицейското ръководство в града  предприел инспекция на автомобил. Водачът му не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, които го последвали със служебния автомобил и не след дълго съумели да го спрат. Оказало се, че зад кормилото е  47-годишен пазарджиклия

35-годишен мъж е арестуван за кражба на пари в Хасково, оповестиха от полицията. Той се търсеше, откакто бе обвинен в присвояването на пари от игрална зала, където е работил.

Възрастен мъж почина откакто катастрофира с автомобила си точно на Коледа.  Фаталният случай е станал рано сутринта на 25 декември, показват от полицията. Докато се движи с автомобила си на пътя сред селата Катуница и Караджово, мъжът изгубил надзор над транспортното средство. По първични данни обаче той се движел с несъобразена скорост. Навлязъл в лентата за насрещното придвижване и блъснал лек автомобил „ Тойота “.

Група от малолетни и малолетни нападнаха мъж, за обир, точно на „ Стефановден ” в „ Тракия ”. Два дни по-рано, на Коледа, деца пребиха пенсионер в „ Изгрев ”. Това оповестиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

Спор след пътен случай в Пловдив прерасна във физическа самораправа, оповестиха от полицията. На 26 декември на ул. „ Петър Шилев “  в квартал „ Кючук Париж “ двама мъже блъснали колите си. Последвала разпра, а единият от водачите станал нападателен.

Лека злополука е станала по-рано през днешния ден на кръстовището на улиците “Генерал Георги Вазов ” и „ Митрополит Максим ”, покрай мол " Пловдив ".  По първична информация няма потърпевши при случая. Зад кормилата на двете коли е имало дами. Въздушните възглавници на колите са се отворили, което е предотвратило тежки контузии. 

Трагедия с 54-годишен фермер потресе жителите на пловдивското село Главатар. 

На 3 януари държавният глава Румен Радев ще връчи втория мандат за сформиране на кабинет, оповестиха от Президентството.

Ботев разгласи прехвърлянето на Кристиан Колев от Септември. 

25-годишна родилка и бебето ѝ са починали в болничното заведение във Велинград през вчерашния ден. Жената е била от Ракитово. Днес пред болничното заведение са се събрали хора от Ракитово, като има и полиция. Прокуратурата стартира следствие по отношение на гибелта на дамата и бебето. 

Минималната работна заплата ще стане 780 лева от 1 януари 2023 година, реши държавното управление. Размерът й ще се увеличи с 9,9%прямо сегашната й стойност. При определянето на новия й размер са регистрирани действителните параметри на макроикономическата среда и опциите на държавния бюджет. 

Влак блъсна и умъртви жена на прелез в София. Той се е движил по маршрута Дупница-София.

Министерският съвет одобри Постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа, която беше призната с Постановление на Министерски съвет № 370 от 2019 година Това реши Министерския съвет. 

Почина писателят, историк и голям ценител на Кючук Париж - Лазар Лазаров-Мастагарков, тъжната вест заяви неговата внучка Нели Коленкова във Facebook. 

Под управлението на Окръжната прокуратура в Перник се води досъдебно произвеждане за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание. То е формирано във връзка със гибелта на 67-годишен пандизчия, оповестиха от държавното обвиняване.

АЕЦ " Козлодуй " подписва през днешния ден съглашение за доставки на свежо нуклеарно гориво за VI блок на централата. Това става откакто на 22 декември бе парафиран контракт с  " Уестингхаус Електрик Швеция АВ " за доставка на касети за V блок. Така се прави  следващата практическа стъпка за обезпечаване на диверсифицирано портфолио на доставките на гориво за нуклеарните енергоблокове на централата, считат от Министерството на енергетиката.

При неналичието на разговор няма по какъв начин да има държавно управление, това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Окръжният съд в Монтана издаде непрекъсната мярка за задържане за Л.И.Ц. (32г.) от село Габровница, упрекнат с съзнателно ликвидиране на своя съселянин и другар Н.Е.Р. (63г.), оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Пловдивската полиция спипа адвокатката Николета Руйкова зад кормилото под въздействието на кокаин. На Бъдни вечер автопатрул спрял автомобил за инспекция, ръководен от юристката. След осъществената инспекция за приложимост на наркотични субстанции е открито, че Руйкова ръководи транспортното средство надрусана.

Кралят на футбола Пеле си отиде на 82-годишна възраст след тежко боледуване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР